5 september 2015 organiseert GroenLinks Vlaardingen een 'Indian Summer' bijeenomkomst tegen de goedkoop-is-beter-methode van de minister
Vóór 'mens en natuur' en tegen 'geld en asfalt'!

Tijd om - weer - in actie te komen tegen de Blankenburgtunnelplannen!

Bij de inpassing van de tunnel dreigt gekozen te worden voor de goedkoop-is-beter methode. Het is daarom van heel groot belang dat Vlaardingen en Rotterdam zich duidelijk uitspreken voor de natuur- en milieu vriendelijkste variant zonder kanteldijk! In Vlaardingen spreekt de Raad zich uit op 17 september. De werkgroep groen van GroenLinks Vlaardingen neemt daarom het initiatief om op 5 september 2015 een Indian Summer bijeenkomst te organiseren. Vele partijen verenigen zich daar om een krachtig geluid te laten horen! Lees hieronder de uitnodiging.

Vooraankondiging - Hete Indian Summer tegen de Blankenburgtunnel op 5 september

 
Dit is wellicht de laatste zomer dat we kunnen genieten van de mooie polders en vergezichten van de Aalkeetbuitenpolder met zijn rietputten, middeleeuwse eendenkooi en zijn mooie boerderijen. Een gebied dat zo meteen doorkruist zal worden door graafmachines en uiteindelijk door het voortrazend verkeer dat in en uit de Blankenburgtunnel zal komen.

Als GroenLinks zijn we tegen de tunnel. Ze vernietigt natuur en draagt bij aan meer asfalt en meer auto´s als onderdeel van een ouderwetse economie die het klimaat van onze planeet onherkenbaar zal veranderen. Het blijft daarom van belang onze stem te verheffen over de onzin van deze tunnel die is gebaseerd op achterhaalde verkeersmodellen.

Om het nog erger te maken wordt er ook bij de inpassing van de tunnel vooral de makkelijkste weg van goedkoop-is-beter gekozen. Studies van Rijkswaterstaat zelf lijken er op te wijzen dat een variant zonder kanteldijk wél mogelijk is waardoor de tunnel langer onder de grond kan blijven en minder schade aan het gebied zal aanrichten. De minister wil echter dit niet overwegen, slechts dankzij een motie van de CU in de Tweede Kamer, lijkt er nog een mogelijkheid te zijn. Maar dan is het wel van heel groot belang dat Vlaardingen en Rotterdam zich duidelijk uitspreken voor de natuur- en milieu vriendelijkste variant zonder kanteldijk. Anders staat de milieubeweging alleen. Op 17 september neemt de Vlaardingse gemeenteraad een besluit over de inpassing van de tunnel.

Dit betekent dat het tijd is om in actie te komen!
De werkgroep groen van GroenLinks Vlaardingen neemt daarom het initiatief om op 5 september 2015 een Indian Summer bijeenkomst te organiseren in:
De Wijnboerderij, Zuidbuurt 40, 3132 KB Vlaardingen.
Website www.wijnboerderijvlaardingen.nl.

Aanvang 14.00 uur - einde 17.00 uur.
Muzikanten, milieu organisaties, schrijvers, artiesten, burgers en politici verenigen zich om een krachtig geluid te laten horen voor andere waardes, waar mens en natuur centraal staan en niet geld en asfalt!

Schrijf 5 september alvast in uw agenda, aanvang 14.00 uur en kom!

 

Hou uw e-mail of de website in de gaten voor updates van het programma.

 

Groet,
Maurice van Beers
Voorzitter GroenLinks Vlaardingen