GroenLinks Wethouder en Ambassadeur van de Vrede Bart de Leede doet een oproep aan iedereen om mee te doen met de Walk of Peace bij de start van de Vredesweek 2019 op zaterdag 21 september. Uiteraard beveelt hij de andere activiteiten in de vredesweek ook van harte aan.

___________________________________________________________________________

 

Als Ambassadeur van de Vrede namens de gemeente Vlaardingen ben ik bijzonder trots op het programma dat de PAX-werkgroep in samenspraak met vele anderen voor de Vredesweek 2019 heeft gemaakt.Vrede verbindt over grenzen is dit jaar het thema. Prachtig gesymboliseerd door een tekening van Len Munnik. De samenwerking met Schiedam en Maassluis past heel goed bij dit thema en met de gezamenlijke Walk of Peace zoeken we letterlijk de gemeentegrens op.

Op 21 september starten we om 10 uur bij het Stadskantoor en lopen naar het Volkstuinencomplex Vijfsluizen waar een lunch en een manifestatie plaatsvindt. Vincent Bijlo zal daar een bijdrage leveren.

Ook wordt aandacht gegeven aan de LHBTI-gemeenschap en aan het thema ‘75 jaar vrijheid’ in het licht van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vrede is zoveel meer dan het ontbreken van oorlog, en dat zien we terug in het vredesweekprogramma waarin thema’s als mensenrechten en verbinding tussen bevolkingsgroepen aan de orde komen.

Ook de campagne kernwapens de wereld uit komt aan de orde. De ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) was de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede in 2017 maar hun campagne vraagt nog veel steun; bijvoorbeeld van Nederlandse gemeenten.

Ik nodig iedereen, en zeker de GroenLinks-leden, van harte uit om deel te nemen aan de Walk of Peace op 21 september en beveel ook alle andere activiteiten in de vredesweek van harte aan.

Bart de Leede