Roze Zaterdag
Recente incidenten in Nederland en Europa laten zien dat inclusie en acceptatie echt nog beter kan én moet! Daarom liepen Lianne van Kalken en Esther van Wieringen, samen met vele andere, mee met de Pride March om hun stem te laten horen voor gelijke rechten en meer acceptatie van de LGBTIQ- community.

Raadslid Esther van Wieringen startte de Roze Zaterdag met een Pink Pride Breakfast met onze Europarlementariër Kim van Sparrentak. Zij sprak hier met mede-GroenLinksers en activisten die werken aan LHBTIQ- gelijkheid. Vervolgens startte op het Willemsplein een Pride Mars, die over zowel de Erasmusbrug als de Willemsbrug ging en eindigde op de Coolsingel.

Liefde is liefde voor alle mensen, ook voor de LHBT´ers! De GroenLinks fractie en wethouder zullen zich dan ook de komende jaren blijven inzetten voor gelijkheid in de Vlaardingse samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn!

Roze Zaterdag is de start van de Pride Week, die duurt tot en met zondag 26 juni en is georganiseerd door Rotterdam Pride, een paraplu-organisatie voor allerlei organisaties die in de Prideweek evenementen organiseren. Zie Rotterdam Pride 2022.

Enkele foto's (tekst gaat door onder de foto's).

18 juni 2022 - Roze zaterdag - Rotterdam
18 juni 2022 - Roze zaterdag – Rotterdam
18 juni 2022 - Roze zaterdag – Rotterdam
18 juni 2022 - Roze zaterdag – Rotterdam

Klimaatmars
Een dag later, op zondag 19 juni, liep ook weer een groot en divers gezelschap door de straten van Rotterdam, dit keer om te pleiten voor sterker beleid om klimaatverandering tegen te gaan! De Klimaatmars is georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, bestaande uit de organisaties  Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI. Zie voor informatie over de Klimaatcrisis Coalitie de website Over ons - Klimaatmars.

Een aantal bestuursleden en actieve leden van GroenLinks Vlaardingen was ook hier weer van de partij. GroenLinks lid Han Raeijmaekers had via Pax – Ambassade van Vrede ook Vlaardingers opgetrommeld om samen met de Luchtfietsers naar de Klimaatmars te fietsen.

De mars was een duidelijk teken aan de lokale én landelijke overheid dat het tegengaan van klimaatverandering veel en veel sneller en systematischer moet. Op de talloze borden en spandoeken zag je veelvuldig de oproep tot een andere manier van leven en beleid maken: minder consumptie, een ander voedselpatroon, minder vliegen - meer treinen en vooral ook: ruimte voor de wetenschap en de waarheid over de stand van zaken. Dit gedachtegoed zal GroenLinks ook in Vlaardingen enthousiast blijven uitdragen en tot uitvoering brengen in de stadsprogramma’s.

Enkele foto's

19 juni – Klimaatmars – Rotterdam
19 juni – Klimaatmars – Rotterdam
19 juni – Klimaatmars – Rotterdam
19 juni – Klimaatmars – Rotterdam