GroenLinks haalt met Linda Voortman en FNV handtekeningen op voor de zorgpetitie - 134 juni 2015
GroenLinks in actie voor petitie Red de Zorg

Vlaardingen steunt de zorg!

Op zaterdag 13 juni hebben GroenLinks en de FNV in een bliksemactie van een paar uur bijna 450 handtekening opgehaald voor de Volkspetitie Red de Zorg. Op 19 juni organiseert de FNV het zorgdebat ‘Red de Zorg’ (meer info onderaan).

De handtekeningen werden opgehaald op de Westhavenkade waar het lekker druk was door het Loggerfestival dat vandaag in Vlaardingen werd gehouden.
Ook GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman was naar Vlaardingen gekomen om de Vlaardingse GroenLinksers te versterken bij het ophalen van steun voor de Volkspetitie 'Red de Zorg' - zie ook ons eerdere bericht over deze petitie.

Raadslid Lianne van Kalken over de actie:

"Je merkt dat er enorme steun is onder de bevolking, iedereen die je het vraagt tekent."

Linda Voortman gaf aan:

"Je kan niet én op de thuiszorg én op verzorgingshuizen bezuinigen. Dat kan niet, dat werkt niet, dat begrijpt iedereen!"

Ze sprak behalve met veel Vlaardingers, zorgmedewerkers, burgemeester en wethouders ook met Bassie (van Adriaan) en danste mee op de sfeervolle muziek van Rita Young.

KOM 19 JUNI OOK NAAR HET ZORGDEBAT!
Gaat van Rijn ingrijpen? Wat vinden de politieke partijen?
Kom naar het zorgdebat!

Op 19 juni organiseert de FNV het zorgdebat ‘Red de Zorg’. Tijdens het debat maken we het totaal aantal handtekening bekend van mensen die de  Volkspetitie getekend hebben en gaan we deze aanbieden. De Staatssecretaris is uitgenodigd! Sinds begin dit jaar zijn de nieuwe zorgwetten van kracht. Hierdoor krijgen mensen minder of geen zorg. Tijdens dit debat vragen we de Kamerleden wat zij van de bezuinigingen vinden. Moet de Staatssecretaris ingrijpen? Ja of nee? Met het debat op 19 juni roepen we de Kamerleden op voorop te gaan in het verdere verzet tegen de nieuwe zorgafbraakwetten. Daarnaast gaan we op 19 juni bespreken hoe de vervolgacties eruit gaan zien. Sta op voor goede zorg en kom ook op 19 juni naar het Zorgdebat in Den Haag!

Wat: Zorgdebat Red de Zorg
Wanneer: 19 juni - 12:30-15.00 uur
Waar: Hofplaats, Den Haag

Geef je HIER op! 
De FNV zet gratis busvervoer in en voor lunch wordt gezorgd!