Deze planten zijn dus speciaal verzameld voor een tweede kans in uw tuin! Kom ook, haal een gratis plantje op en help mee aan een groener Vlaardingen!
Tegel eruit, voor meer groen, insecten en vlinders.”

Instructie vlinderstruik stekjes

Plaats uw vlinderstruik stekje met de onderste twee knopjes in een vaasje water of in een potje met grond. Zet deze op een beschutte plek uit de zon zodat de stekjes eerst rustig wortels kunnen vormen zonder dat ze uitdrogen en last ondervinden van grote temperatuurverschillen.

Zodra het stekje goed wortels begint te vormen zal de groei van de takken duidelijk zichtbaar worden en kan de stek na 1à 2 maanden voorzichtig worden overgepoot naar een grotere pot (de stek uit de vaas ook in een potje met verse potgrond sterker laten worden).

Als de groei er lekker in zit kunnen takjes wat worden ingekort voorbij twee knopjes / zijtakjes vanaf de hoofdtak zodat de struik voller zal worden met meer zijtakjes en uiteindelijk dus meer bloemen. Tot het najaar vormt het stekje tot een echte struik en kan deze in de herfst op zijn definitieve groeiplaats worden geplant. Wij wensen u veel kijkplezier als de Vlaardingse vlinders uw groeiende en bloeiende vlinderstruik komen bezoeken.