Start campagne van 'Water Natuurlijk' - 8 maart 2015
Start campagne van 'Water Natuurlijk'

Water Natuurlijk lanceert Deltaplan Zwemwater Delfland

Water Natuurlijk Delfland, de groene waterschapspartij met hart voor blauw, heeft afgelopen zondag het Deltaplan Zwemwater Delfland gepresenteerd. Aanleiding is de zwemwaterkwaliteit van zwemlocaties zoals bijvoorbeeld in de Krabbeplas in Vlaardingen. Woensdag 18 maart zijn Waterschapsverkiezingen. Er valt dan echt wat te kiezen.

Door klimaatverandering ontstaan warmere en drogere zomers, waardoor blauwalgen en botulisme vaker voorkomen. Planten en dieren lijden er onder, doordat blauwalgen andere soorten verdringen en giftige stoffen afscheiden. Ook mensen hebben er last van, terwijl zij juist meer behoefte hebben aan verkoeling in schoon en gezond zwemwater. Zonder aanvullende maatregelen kunnen in de toekomst mensen minder vaak zwemmen. Zoals we bij de Krabbeplas al een aantal keren hebben meegemaakt. Bijkomend economisch effect daarvan is dat horecaondernemer bij de Krabbeplas inkomsten mis loopt.

Water Natuurlijk vindt dat goed zwemwater vanzelf spreekt.
Immers, het is goed voor mensen, planten en dieren èn de lokale economie. Daarom heeft Water Natuurlijk een Deltaplan gemaakt met zeven punten. Ingrid ter Woorst, lijstrekker van Water Natuurlijk Delfland en hoogheemraad wil dat in de Krabbeplas meer onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de blauwalgenbloei en verder wordt geëxperimenteerd met de plaatsing van de Solarbee die ervoor zorgt dat de kans op blauwalg vermindert. Morgen, 10 maart wordt de Solarbee opnieuw geplaatst. Uiteindelijk moet er een duurzame oplossing komen zoals de Waterharmonica die zorgt voor extra doorspoeling.

Water Natuurlijk zal zich ook de komende jaren blijven inzetten voor een nog betere kwaliteit van de zwemwateren. Om aandacht te besteden aan de lancering van het Deltaplan Zwemwater Delfland is de lijsttrekker van Water Natuurlijk Ingrid ter Woorst samen met de nummer twee van de kandidatenlijst, Marcel Belt afgelopen zondag in de Delftse Hout te water gegaan.

Voor meer informatie over deze actie, mail of bel naar:
Ingrid ter Woorst, iterwoorst@xs4all.nl, tel. 06-55173711

Ga voor meer informatie over Water Natuurlijk, de groene waterschapspartij met hart voor blauw naar www.waternatuurlijk.nl.
Klik daar door naar Delfland voor partijprogramma en kandidaten.

Op de lijst van Water Natuurlijk staan twee Vlaardingers: Kees Clement en Ben van der Velde.