Werkgroep Dentamigos zet komende jaren nog een tandje bij

Vanaf 2006 leveren vier Vlaardingers op eigen initiatief tandheelkundige zorg in Peru. Woensdagavond 21 mei vertellen zij in De Groene Luiken over hun werk en toekomstplannen.

I N G E Z O N D E N U I T N O D I G I N G

Informatieavond over het project van Stichting Dentamigos

Aan alle vrienden en belangstellenden van Platform Ander Vlaardingen, de Wereldwinkel en Stichting Dentamigos. Een bijzondere avond met enthousiaste mensen.In de zomer van 2005 is de werkgroep Dentamigos gevormd, bestaande uit de Vlaardingse tandartsen Paul van Vugt, André Brockhus en hun echtge-notes Hermine Koning en Yvon Brockhus. Al eerder hadden zij met tandheelkundig (ontwik-kelings)werk te maken gehad in Nepal en Malawi.In samenwerking met Plan-International Peru is in april 2006 een eerste maal tandheelkundige zorg verleend aan kinderen en vol-wassenen in bergdorpen rondom Cusco. Dit was zo’n succes, dat besloten werd de komende jaren twee keer per jaar met een groep tandartsen terug te keren naar Peru. Uit één van de nieuwsbrieven: "De mondhygiëne van de kinderen is vaak rampzalig. Eigenlijk zou in sommige gevallen het hele melkgebit getrokken moeten worden. We hebben ons maar beperkt tot het hier en daar vullen en trekken en (heel belangrijk) het geven van poetsles aan de kinders en hun moeders! "Van 19 april tot en met 4 mei gaan de artsen Paul en André en collega en mede-bestuurslid Frans Bernink weer naar Peru samen met Hermine en Melanie van Vugt. Deze laatste gaat zich bezig houden met voorlichting over mondhygiëne aan de schoolkinderen.Wij willen Dentamigos graag in de gelegenheid stellen om bij thuiskomst hun enthousiaste verhalen bij ons te komen vertellen en aan de hand van foto’s hun werk te laten zien van hun bezoek aan Peru. Ook zal de Wereldwinkel een tafeltje vullen met artikelen uit Peru.Wij hopen veel mensen te zien op deze avond om het werk van Dentamigos te steunen.TandenborstelverkoopOm het werk van Dentamigos financieel mogelijk te kunnen maken kunt u ook tandenborstels kopen. De enige, APK gekeurde Dentamigostandenborstel is verkrijgbaar in de kleuren: rood, groen, zwart en blauw.Deze tandenborstel is voorzien van een handige magneet, zodat hij naast de wastafel opgehangen kan worden.De borstel is te koop bij de tandartsenpraktijken van Paul van Vugt en André Brockhus en op 21 mei in De Groene Luiken. Kijkt u voor meer informatie op www.dentamigos.nl.Woensdag 21 meiPlaats:
De Groene Luiken, Oosthavenkade 8Aanvang: 20.00 uur - koffie 19.45 uurVoor informatie over de avond: Nelleke van der Luit, tel. 434 95 51