In een reactie van wethouder Versluijs op vragen van Corrie Kortleven (GroenLinks) over nog steeds bestaande klachten van geluidsoverlast laat hij verder weten dat er een onderzoek gestart is naar de klachten. Ook verwacht hij dat het 2010 aan te brengen groen zal zorgen voor geluidsvermindering.

Hier de 1 nov. 2009 gestelde vragen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aan
Mw. C. Kortleven

Van
Wethouder J. Versluijs

Datum
25 januari 2009

Onderwerp
Aantal bijlagen Klachten geluidsscherm langs A20

 
Geachte mevrouw Kortleven,

Naar aanleiding van uw vragen over de klachten over geluidsoverlast bij het geluidsscherm langs de A20 ter hoogte van de Westwijk het volgende:

Welke maatregelen zijn inmiddels overwogen en wellicht ook genomen?
Ik heb de klachten van de bewoners zeer serieus genomen. Om mij op de hoogte te stellen van de situatie heb ik de bewoners van de Viandenstraat persoonlijk bezocht en heb ik hun klachten besproken.
Met de bewoners van de Floris de Vijfdelaan is getracht een afspraak te maken maar die gaven te kennen dit niet nodig te vinden.
Inmiddels zijn de bewoners in contact gebracht met de geluidsdeskundige van de gemeente en is er een onderzoek gestart naar deze klachten.
Tevens is de verwachting dat het in 2010 te realiseren groen op den duur de geluidswaarneming enigszins gaat beïnvloeden.

Wordt of is Rijkswaterstaat geconfronteerd met dit probleem?
Nee. Het scherm voldoet aan de eisen.

Welke termijn gaat u de bewoners informeren over de gekozen aanpak?
Zodra de resultaten van het onderzoek en de effecten van het geluidsscherm bekend zijn en de metingen duidelijk zijn zullen we de werking en effecten van het geluidsscherm middels een brief aan de bewoners uitleggen.

Kunnen de bewoners in het voorjaar van 2010 genieten van het buiten zijn zonder geluidsoverlast?
De geluidsbelasting is wel degelijk gereduceerd en veel omwonenden beamen dit. Voor een aantal bewoners is de geluidswaarneming veranderd. Door reductie van het grootste deel van het achtergrondgeluid is nu de perceptie dat de piekgeluiden, zoals bv van een sirene of luide motor, beter waarneembaar zijn.

 
Met vriendelijke groet, 
Wethouder J. Versluijs