Nu de coronatijd achter ons ligt krijg ik eindelijk de kans om Vlaardingen in al haar kleur te ontdekken. Hoe kan ik dat beter doen dan door actief te worden voor GroenLinks Vlaardingen? Een partij waarvan ik in mijn studententijd lid geworden ben en waar ik na een pauze vorig jaar weer teruggekomen ben.

Mijn belangrijkste drijfveer is om bij te dragen aan een stad die gezond is voor mens, plant en dier waarbij we allemaal op een gelijkwaardige manier een plek hebben in een eerlijke en rechtvaardige stad. Bij GroenLinks vind ik die waarden uitstekend terug.

De ALV heeft mij het vertrouwen gegeven om als algemeen bestuurslid de Vlaardingse afdeling te versterken. Ik zal in mijn rol onder andere gaan zorgen voor het contact tussen de fractie en het bestuur, zodat we de fractie zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Zij moeten namelijk in deze nieuwe periode, waarin de partij wederom tot de coalitie behoort, kunnen bouwen op een actief bestuur. Ik kijk er daarnaast naar uit om de fractieleden te ondersteunen met het opnieuw leven inblazen van de thema-avonden, waarvan we er eentje hebben kunnen organiseren vlak voor de verkiezingen. En als kers op de taart kan ik beetje bij beetje deze nieuwe stad leren kennen.