WAAROM IS GROENLINKS JOUW PARTIJ?
GroenLinks is een enthousiaste partij met veel jonge mensen met een positieve insteek die echt energie uitstraalt. Het is bovendien een partij met ruimdenkende mensen die zich goed in anderen kunnen inleven, iedereen is welkom.

HOE ZIET JOUW IDEALE STAD ERUIT?
Mijn ideale stad is er eentje waarin de mens centraal staat. Er moet een levendig centrum zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen. De openbare ruimte moet groen zijn en worden ingericht met de mens in het achterhoofd, niet de auto. Verder moeten mensen zoveel mogelijk hun dagelijkse behoeften kunnen beantwoorden op loopafstand, in hun eigen buurt.

DIT KAN EN MOET NOG BETER IN VLAARDINGEN
Vlaardingen was ooit de groenste stad van Nederland en we waren daar met zijn allen heel erg trots op. Als je nu door sommige stukken van onze stad loopt kun je je dat bijna niet meer voorstellen, daar moet echt verandering in komen. Dat groene moet niet alleen vorm krijgen in de zin van flora en fauna, maar ook in de vorm van duurzaamheid. De gemeente, bedrijven en particulieren moeten echt groener worden.

HOE BEREIK JE JOUW IDEALEN HET BESTE?
Ik denk dat luisteren en geduld hebben ontzettend belangrijk zijn. Je zin doordrammen zonder open te staan voor wat het met een ander doet zorgt waarschijnlijk alleen maar voor meer weerstand. Sommige van onze plannen zijn soms een forse breuk met de status quo en dat kan soms lastig of intimiderend zijn. Dat erkennen en serieus nemen is denk ik erg belangrijk, ook om te zien waar je iemand zou kunnen ondersteunen.

WAT HEB JIJ AAN HET EIND VAN JE TERMIJN (HOPELIJK) VOOR ELKAAR GEKREGEN?
Ik hoop dat tegen die tijd Vlaardingen een stad is geworden waar de mens meer ruimte heeft gekregen, evenals de natuur. Verder hoop ik dat tegen die tijd de energietransitie echt goed van de grond is gekomen en dat iedereen hard op weg is naar een schonere toekomst.

WIE IS JOUW ROLMODEL?
Iemand van wie ik zeer onder de indruk ben is Joe Strummer. Hij was de frontman van The Clash en had in alles wat hij deed zijn idealen altijd in zijn achterhoofd. Voor hem draaide het leven niet om de ‘dikke ik’ maar om samen komen en opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. Mensen moeten samenkomen, want als mensen samenkomen kunnen ze alles bereiken.  

HOE BEN JE IN DE POLITIEK BELAND?
Eerder dan sommige van mijn leeftijdsgenoten was ik al bezig met de politiek en met wat er allemaal in de wereld gebeurde. Al jaren voordat ik kon stemmen volgde ik het nieuws aandachtig en bedacht ik mij dat ik me aan moest melden bij een politieke partij. Dit werd GroenLinks. Neill nodigde me destijds uit om mee te werken aan de campagne voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Het geeft veel voldoening om de ideeën waar je soms al jaren in je hoofd meeloopt op papier te krijgen en raadsleden ermee aan de slag te zien gaan.

WAAR MOGEN WE JE ‘S NACHTS VOOR WAKKER MAKEN?
Een goede plaat.

WAAR BEN JE TROTS OP?
Op mijn Scoutingfamilie die in de afgelopen jaar zo ongelooflijk hard hebben gewerkt aan het realiseren van een prachtig nieuw en duurzaam gebouw, allemaal in hun vrije tijd. Ook dit project bewijst maar weer: waar mensen samen komen kunnen prachtige dingen worden gerealiseerd!

DIT IS LEUK OM OVER JOU TE WETEN:
Mijn vrije tijd spendeer ik het liefst buiten. Op het water, te voet en op de fiets door de Broekpolder en Midden-Delfland. Er is hier zoveel moois te zien.

WELK NOG-TE-LEZEN-BOEK LIGT ER OP JE NACHTKASTJE?
‘Revolusi’ van David van Reybrouck, over de koloniale oorlog in Indonesië. Een flinke pil, maar zeer belangrijk leesvoer. We moeten ons bewust zijn van onze geschiedenis, anders kunnen we er niets van leren.

MUZIEKTIP:
Na hem al twee keer genoemd te hebben, kan ik natuurlijk niet om Joe Strummer heen: ‘Johnny Appleseed’: een nummer over bijen, in de letterlijke zin van het woord, maar ook in de zin van de werkende klasse; een groep die altijd aan het kortste eind trekt in tijden van conflict en vaak het slachtoffer van onrecht.

PORTEFEUILLES:
Stadspromotie en Vlaardingen 750 jaar
Mobiliteit
Cultuur, erfgoed en bibliotheek
Bouwen en wonen
Ruimtelijke ordening