WAAROM IS GROENLINKS JOUW PARTIJ?
GroenLinks strijdt al decennialang voor een inclusieve, solidaire en gelijkwaardige samenleving. Een partij met gemotiveerde mensen die zich actief wil inzetten voor een beter en eerlijk Nederland. Iedereen doet er toe voor GroenLinks. Daarnaast zet GroenLinks zich actief in voor het klimaat, klimaatactivisme is noodzakelijk. Klimaatveranderingsproblematiek moet worden erkend en aangepakt.

HOE ZIET JOUW IDEALE STAD ERUIT?
Mijn ideale stad is een stad waar inwoners gelijke kansen hebben, waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Een stad waarin je afkomst, je sociaaleconomische achtergrond of je gender niet bepalend is voor de kansen die je krijgt om je te ontwikkelen. Een stad waar inwoners groen en fijn wonen en waar genoeg levendigheid in zit.

DIT KAN EN MOET NOG BETER IN VLAARDINGEN
De binnenstad van Vlaardingen is niet meer wat het was, er is sprake van veel  leegstand. Een levendige en bruisende binnenstad is belangrijk, dit kan in Vlaardingen veel beter. Twaalf jaar geleden werd Vlaardingen uitgeroepen tot groenste stad van Europa maar daar kan je je nu in sommige delen van de stad niets bij voorstellen. Meer focus op een groen Vlaardingen. Ook dienen we inwoners die zich niet gehoord en gezien voelen meer een stem te geven. We moeten veel meer mensen spreken en op plekken komen, om zo verhalen te kunnen ophalen van wat er leeft en speelt.

HOE BEREIK JE JOUW IDEALEN HET BESTE?
Door goed te luisteren naar de inwoners en samen te werken met hen en de fractieleden. Blijf feeling hebben met de mensen waar het over gaat, blijf daarom in gesprek. En een flink portie geduld, Rome wasn’t built in one day.

WAT HEB JIJ AAN HET EIND VAN JE TERMIJN (HOPELIJK) VOOR ELKAAR GEKREGEN?
Een groener, progressiever en gelijkwaardiger Vlaardingen waar de Vlaardingers zich gezien en gehoord voelen.

WIE IS JOUW ROLMODEL?
Ik heb niet een specifiek rolmodel. Alle mensen die zich blijven inzetten voor een gelijkwaardige en duurzame samenleving (over de hele wereld) zijn mijn rolmodellen, in welke hoedanigheid/rol ze dat ook doen.

HOE BEN JE IN DE POLITIEK BELAND?
Ik was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de politiek. Mijn vader is ook raadslid geweest voor deze partij en zo kreeg ik het een en ander mee. Ook heb ik voor verschillende gemeentes gewerkt en het politieke spel binnen zo’n gemeente vind ik altijd fascinerend. Ik kwam er ook achter dat dat de plek is voor de noodzakelijke verandering die er nodig is op verschillende gebieden. Afgelopen jaar vroeg ik me af hoe ik me voor deze partij kon inzetten en toen kreeg ik -als geroepen- via de Instagram van de landelijke partij de mogelijkheid om je contactgegevens achter te laten zodat de lokale partij contact met je kan opnemen. Zo is het balletje gaan rollen.

WAAR MOGEN WE JE ‘S NACHTS VOOR WAKKER MAKEN?
Voor een vakantie!

WELK NOG-TE-LEZEN-BOEK LIGT ER OP JE NACHTKASTJE?
“Gratis geld voor iedereen. Hoe utopische ideeën de wereld veranderen” van Rutger Bregman. Na het boek “De meeste mensen deugen” van dezelfde schrijver ben ik ook erg benieuwd naar dit boek. Achterkant van het boek: In deze internationale besteller laat Rutger Bregman zien hoe ideeën de wereld kunnen veranderen. Iedere mijlpaal van beschaving – van het einde van de slavernij tot het begin van de democratie – was ooit een utopische fantasie. Nieuwe utopieën zoals een gegarandeerd basisinkomen en een werkweek van vijftien uur kunnen ook werkelijkheid worden. In onze tijd.

MUZIEKTIP
Onlangs heb ik de Nigeriaanse zangeres Tems ontdekt. Haar nummers zijn soulful en powerful, luister haar EP ‘Broken Ears’.

STADSPROGRAMMA’S:
Nieuwe Westwijk
Veilig Vlaardingen

PORTEFEUILLES:
Openbare Orde
Integraal veiligheidsbeleid
Handhaving en toezicht
Vergunningverlening bijzondere wetten
Bestuurlijk coördinatie
Communicatie
Huisvesting arbeidsmigranten en statushouders
Opvang ontheemde Oekraïners
Woonoverlast
Aandachtsgebieden
Zorg
Ouderenzorg
Omgevingswet
Inburgering/integratie Oekraïne
Basisvaardigheden

WIJKEN:
Westwijk
Vettenoordsepolder