Afgelopen donderdag vond het ambtsbezoek plaats van Jaap Smit, de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, aan Vlaardingen. Het thema van deze middag was ‘Vlaardingen werkt. Samen.’.
De commissaris sprak met vertegenwoordigers vanuit de Vlaardingse samenleving, de gemeenteraad en met het college van burgemeester en wethouders. Door drie raadsleden werden er speeches gehouden, waarna de raad in gesprek ging met elkaar en de Commissaris van de Koning.

Koen Kegel (D66) hield zijn speech over duurzaamheid, Corne Venema (CDA) had het over de woningbouwopgave en Lianne van Kalken hield een betoog over raadsakkoorden, nieuwe vormen van democratie en de politieke cultuur in Vlaardingen. Lees haar speech hier.
Er werden hierna goede gesprekken gevoerd, wat leidde tot een goed bezoek met mooie en indringende gesprekken, aldus de CvK Jaap Smit!

Na het bezoek vond ’s avonds de eerste raadsvergadering van 2019 plaats. Op de agenda stond de benoeming van de nieuwe griffier Jeroen Mimpen. De afgelopen maanden is fractievoorzitter Lianne van Kalken bezig geweest in de benoemingscommissie voor de nieuwe griffier, waarbij er veel gesprekken zijn gevoerd met kandidaat griffiers die de raad kunnen ondersteunen. Een intensief, maar heel interessant proces dat er nu toe geleid heeft dat vanaf maart de nieuwe griffier aan de slag kan! ‘Een griffier neemt een belangrijke rol in bij de ondersteuning voor raadsleden. Ik ben dan ook heel blij dat we nu een nieuwe vaste griffier benoemd hebben die de raad goed kan ondersteunen’, aldus Lianne.

Tijdens de mondelinge vragenronde stelde Neill een aantal vragen over de DFDS aan wethouder Bikkers.

Verder werden er verschillende hamerstukken behandeld, waaronder ook het raadsvoorstel Kadernota Sport en Bewegen, waar GroenLinks nog enkele opmerkingen bij had.

De gehele vergadering en de afzonderlijke agendapunten zijn op de website van de gemeente Vlaardingen te bekijken.