Het bestuur van GroenLinks Vlaardingen heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 10 maart jongstleden Neill Voorburg voorgedragen als lijsttrekker. Daarna was er tot 8 mei gelegenheid voor andere leden om zich aan te melden als tegen-kandidaat. Uit het feit dat niemand zich aandiende volgt dat Neill door de leden geaccepteerd is als lijsttrekker.

De huidige fractievoorzitter van GroenLinks Vlaardingen, Lianne van Kalken, heeft aangegeven niet opnieuw lijsttrekker te willen worden.

Ik ben vereerd met de steun uit de partij en trots dat ik lijsttrekker mag zijn voor GroenLinks", zegt Neill Voorburg. "Samen met een nieuwe fractie ga ik me volop inzetten voor een groener en socialer Vlaardingen. Wat mij betreft leggen we de lat hoog: Vlaardingen groenste stad in 2025.”

Neill Voorburg is geboren in Vlaardingen en momenteel raadslid voor GroenLinks. In de vier jaar daarvoor was hij steunfractielid. Al twee keer eerder deed Neill ervaring op bij het campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen, in 2018 als campagneleider.
 

Als lijsttrekker zal hij door de kandidatencommissie van de afdeling betrokken worden bij het opstellen van de kandidatenlijst. Deze lijst zal eind dit jaar worden bekend gemaakt.
Daarnaast is voor de lijsttrekker uiteraard een prominente rol weggelegd in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022.