Het is tijd voor actie. Na een hartverwarmend applaus in maart voor alle zorgmedewerkers, zagen diezelfde zorgmedewerkers al snel dat het bij een applaus alleen bleef. Althans, als het aan het huidige kabinet ligt. Verschillende oppositiepartijen deden voorstellen om een structurele salarisverhoging voor zorgmedewerkers te realiseren. Resultaat? Tegenstem op tegenstem en wegrennende Kamerleden. Dit moet wat GroenLinks, PvdA en SP betreft écht anders.

Zorgmedewerkers verdienen meer dan applaus. Dag en nacht staan zij in de frontlinie. Van het wassen van ouderen, tot het begeleiden van mensen in hun laatste levensfase. Van het in warme beveiligde pakken verzorgen van corona patiënten, tot het troosten van mensen met een beperking die door de maatregelen geen bezoek mochten ontvangen en dat soms niet begrepen. Zij verdienen meer dan applaus. Volgens de partijen moet er structureel meer geld naar de zorg, voor het verhogen van de salarissen en het verlagen van de werkdruk. De toegezegde eenmalige bonus is dan ook veel te karig.

Op 5 september wordt daarom de grootste online demonstratie voor de zorg ooit georganiseerd. De lokale afdelingen van GroenLinks, PvdA en SP roepen iedereen op om mee te doen. Dit is het moment om u te laten horen. Om een zo duidelijk mogelijk signaal af te geven aan het kabinet. Om duidelijk te maken dat het verhogen van salarissen in de zorg een politieke keuze is, net als dat het redden van KLM een politieke keuze is.

       Doe mee en laat u horen!
       Ga op zaterdag 5 september om 14:00 uur naar www.meerdanapplaus.nl.

   Steun de zorg!